AZIJIETIŠKI TERIYAKI VIŠTIENOS BOWLS’AI PAGAL AML

Traškusis „burgeris“ milžinas su sultingu paplotėliu, kurį galite gaminti ir namuose ant kaitlentės, ir lauke ant grilio. Intriguojantis Alfo recepto ingredientas – traškumo suteikiančios korėjietiškos morkos. 

Receptas sukurtas Alfo Ivanausko.

Jums reikės:

  • 1 didelio pomidoro
  • ½ mėlynojo svogūno
  • 1 saujos mėgstamų bulvių arba kukurūzų traškučių
  • 100 g raudonojo čederio sūrio
  • 200 g triušienos juosmeninės dalies filė
  • 1 kiaušinio
  • 1 kupino šaukšto varškės
  • Žiupsnelio juodųjų pipirų
  • Žiupsnelio druskos
  • 5 šaukštų mėsainių padažo
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 šaukštų kvietinių miltų
  • Kelių laiškinių česnakų
  • 2 mėsainių bandelių
  • 4 šaukštų SKONIO LINIJA korėjietiškų morkų
  • Kelių šviežių mėgstamų salotų lapų
  • Aliejaus (kepti)

Gaminimo būdas:

  1. 1
    Supjaustykite pomidorus storomis riekelėmis. 
  2. 2
    Mėlynąjį svogūną supjaustykite žiedais.  
  3. 3
    Traškučius sutrupinkite rankomis iki žirnio dydžio gabaliukų.
  4. 4
    Raudonąjį čederio sūrį supjaustykite kvadratėliais.
  5. 5
    Triušienos juosmeninės dalies filė supjaustykite nedideliais gabaliukais. Suberkite ją į dubenį, įmuškite kiaušinį, dėkite varškę, mėsainių padažą, įberkite druskos ir pipirų. Viską išmaišykite. Berkite kepimo miltelius, miltus ir susmulkintus laiškinius česnakus. Išmaišykite. Palikite pastovėti 5 minutes. Tešla turi būt pakankamai tiršta, bet tįsti nuo šaukšto.
  6. 6
    Keptuvėje su šiek tiek aliejaus formuokite 2 didelius bandelių dydžio triušienos paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių. Apkepus dėkite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 8–9 minutes.
  7. 7
    Į traškučių indą suberkite čederio sūrį ir dėkite pakepti šalia triušienos orkaitėje, kol sūris išsilydys.
  8. 8
    Mėsainių bandeles perpjaukite pusiau ir apskrudinkite keptuvėje, grilyje arba orkaitėje.
  9. 9
    Apskrudintą bandelę patepkite padažu, dėkite salotų lapus, svogūnus, pomidorus, triušienos paplotėlį, traškučių sūrį, SKONIO LINIJA korėjietiškas morkas ir uždenkite bandelės viršūnėle, patepta padažu.