Traškusis „burgeris“ milžinas su sultingu paplotėliu, kurį galite gaminti ir namuose ant kaitlentės, ir lauke ant grilio. Intriguojantis Alfo recepto ingredientas – traškumo suteikiančios korėjietiškos morkos.
Receptas sukurtas Alfo Ivanausko.
Jums reikės:
- 1 didelio pomidoro
- ½ mėlynojo svogūno
- 1 saujos mėgstamų bulvių arba kukurūzų traškučių
- 100 g raudonojo čederio sūrio
- 200 g triušienos juosmeninės dalies filė
- 1 kiaušinio
- 1 kupino šaukšto varškės
- Žiupsnelio juodųjų pipirų
- Žiupsnelio druskos
- 5 šaukštų mėsainių padažo
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 2 šaukštų kvietinių miltų
- Kelių laiškinių česnakų
- 2 mėsainių bandelių
- 4 šaukštų SKONIO LINIJA korėjietiškų morkų
- Kelių šviežių mėgstamų salotų lapų
- Aliejaus (kepti)
Gaminimo būdas:
- 1Supjaustykite pomidorus storomis riekelėmis.
- 2Mėlynąjį svogūną supjaustykite žiedais.
- 3Traškučius sutrupinkite rankomis iki žirnio dydžio gabaliukų.
- 4Raudonąjį čederio sūrį supjaustykite kvadratėliais.
- 5Triušienos juosmeninės dalies filė supjaustykite nedideliais gabaliukais. Suberkite ją į dubenį, įmuškite kiaušinį, dėkite varškę, mėsainių padažą, įberkite druskos ir pipirų. Viską išmaišykite. Berkite kepimo miltelius, miltus ir susmulkintus laiškinius česnakus. Išmaišykite. Palikite pastovėti 5 minutes. Tešla turi būt pakankamai tiršta, bet tįsti nuo šaukšto.
- 6Keptuvėje su šiek tiek aliejaus formuokite 2 didelius bandelių dydžio triušienos paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių. Apkepus dėkite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 8–9 minutes.
- 7Į traškučių indą suberkite čederio sūrį ir dėkite pakepti šalia triušienos orkaitėje, kol sūris išsilydys.
- 8Mėsainių bandeles perpjaukite pusiau ir apskrudinkite keptuvėje, grilyje arba orkaitėje.
- 9Apskrudintą bandelę patepkite padažu, dėkite salotų lapus, svogūnus, pomidorus, triušienos paplotėlį, traškučių sūrį, SKONIO LINIJA korėjietiškas morkas ir uždenkite bandelės viršūnėle, patepta padažu.