Štai tokie šiandien pietūs, kuriuos pagaminsite per… 15 minučių! Mažai laiko ir pastangų, bet kiek spalvų ir skonių. Dubenėlio apačioje – azijietišku padažu gardinti ryžiai, o ant viršaus sultinga kepta Teriyaki vištiena, edamame pupelės ir visa daržovių vaivorykštė: naudokite agurkus ir jau paruoštas “Skonio linija” korėjietiškas morkas ir burokėlius.
Receptas sukurtas Kristinos Šimkienės "Ant medinės lentelės".
Jums reikės:
- 250 g vištienos šlaunelių mėsos
- 1 skiltelės česnako
- 2 cm imbiero šaknies
- 200 g ryžių
- Saujos edamame pupelių
- 1 agurko
- “Skonio linija” korėjietiškų morkų
- “Skonio linija” korėjietiškų burokėlių
- Marinuoto imbiero
- Sezamo sėklų | Patiekimui
- Česnako laiškų | Patiekimui
Marinatui / padažui reikės:
- 6 v.š. sojos padažo | GF versijai – Tamari
- 2 v.š. vandens
- 1 v.š. cukraus / medaus
- 1 v.š. skrudintų sezamų aliejaus
- 1 v.š. ryžių acto
Gaminimo būdas:
- 1Indelyje sumaišome visus marinato / padažo ingredientus.
- 2Vištieną sumaišome su puse marinato (kitą pusę paliekame padažui), tarkuotu česnaku ir imbieru. Jei turite laiko, apdenkite maistine plėvele ir leiskite vištienai pasimarinuoti šaldytuve bent kelias valandas ar per naktį. Tai nėra būtina, bet pasimarinavusi vištiena bus aromatingesnė.
- 3Išverdame ryžius.
- 4Keptuvėje kelias minutes pakepiname edamame pupeles.
- 5Kepame vištieną: įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus, dedame vištieną ir apkepiname ant didelės kaitros po kelias minutes iš abiejų pusių. Tuomet sumažiname kaitrą, uždengiame keptuvę dangčiu ir leidžiame vištienai troškintis dar 15 minučių. Kepant tokiu būdu vištiena iškeps minkšta ir sultinga.
- 6Į dubenėlius dedame virtus ryžius, apšlakstome likusiu padažu. Ant viršaus išdėliojame visus priedus.