Receptas pagal NESTORAS MAISTAS.
Jums reikės:
- 1 šamo filė (arba lašišos)
- 1 v. šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1/4 skiltelės laimo arba citrinos sulčių
- 1 a. šaukštelis rudojo cukraus
- 1/2 a. šaukštelio kumino
- 1/2 a. šaukštelio aitriosios paprikos
- 1/2 a. šaukštelio saldžiosios paprikos
- 1/2 a. šaukštelio česnako granulių
- 1/4 a. šaukštelio druskos
- 5 smidrai
- 2 skiltelės česnako
- 1 v. šaukštas sviesto
- 60g bolivinės balandos
- 120ml vandens
- 1 a. šaukštelis daržovių sultinio
- SKONIO LINIJA korėjietiškų morkų
Gaminimo būdas:
- 1Orkaitę įkaitinu iki 200C. Žuvį dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstau aliejumi bei citrinos sultimis.
- 2Pasiruošiu prieskonių mišinį sumaišydama cukrų, kuminą, aitriąją papriką, saldžiąją papriką, česnako granules, druską. Prieskonių mišinį beriu ant žuvies ir įtrinu rankomis.
- 3Skardą su žuvimi dedu į orkaitę ir kepu 15-20min.
- 4Per tą laiką išverdu bolivinę balandą ir keptuvėje ant sviesto apkepu česnaką ir smirdrus.
- 5Į lėkštę dedu išvirusią bolivinę balandą, žuvį, smidrus, SKONIO LINIJA morkas. Papildomai pabarstau sezamų sėklomis, kalendros lapeliais. Galima ir laimo sultimis apšlakstyti.