LĖKŠTĖ ĮVAIRIAUSIŲ GĖRYBIŲ SU KORĖJIETIŠKOMIS MORKOMIS

Receptas

Receptas pagal NESTORAS MAISTAS.

Jums reikės:

  • 1 šamo filė (arba lašišos)
  • 1 v. šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1/4 skiltelės laimo arba citrinos sulčių
  • 1 a. šaukštelis rudojo cukraus
  • 1/2 a. šaukštelio kumino
  • 1/2 a. šaukštelio aitriosios paprikos
  • 1/2 a. šaukštelio saldžiosios paprikos
  • 1/2 a. šaukštelio česnako granulių
  • 1/4 a. šaukštelio druskos
  • 5 smidrai
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 v. šaukštas sviesto
  • 60g bolivinės balandos
  • 120ml vandens
  • 1 a. šaukštelis daržovių sultinio
  • SKONIO LINIJA korėjietiškų morkų

Gaminimo būdas:

  1. 1
    Orkaitę įkaitinu iki 200C. Žuvį dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstau aliejumi bei citrinos sultimis.
  2. 2
    Pasiruošiu prieskonių mišinį sumaišydama cukrų, kuminą, aitriąją papriką, saldžiąją papriką, česnako granules, druską. Prieskonių mišinį beriu ant žuvies ir įtrinu rankomis.
  3. 3
    Skardą su žuvimi dedu į orkaitę ir kepu 15-20min.
  4. 4
    Per tą laiką išverdu bolivinę balandą ir keptuvėje ant sviesto apkepu česnaką ir smirdrus.
  5. 5
    Į lėkštę dedu išvirusią bolivinę balandą, žuvį, smidrus, SKONIO LINIJA morkas. Papildomai pabarstau sezamų sėklomis, kalendros lapeliais. Galima ir laimo sultimis apšlakstyti.