„Skonio linija“ yra UAB „Kauno vaisių ir daržovių prekyba“, didmeninės vaisių ir daržovių prekybos Lietuvoje įmonės, padalinys. Bendrovė taiko konkurencingų kainų politiką ir užtikrina kokybišką žaliavos bei produkcijos tiekimą.

 

Ypatingai didelis dėmesys skiriamas vaisių, daržovių valymui ir pjaustymui. „Skonio linijos“ tikslas – tiekti produkciją, kurios nereikia papildomai valyti, rūšiuoti ar perrinkti. Tokiu būdu ženkliai sumažinamas atliekų kiekis ir sutaupoma laiko.

 

Pagrindinės priežastys, lemiančios ilgesnį valytų produktų tinkamumo vartoti terminą – specifinis paruošimas ir pakuotė. Dalis produkcijos vakuumuojama šviežia. Kai kurios daržovės prieš pakavimą skalaujamos šaltu vandeniu su mažos koncentracijos natūralių gamtinės kilmės rūgščių tirpalu, neturinčiu jokios įtakos produkto skoniui, kvapui, spalvai ir kitoms savybėms.

 

Produkcija:

  1. Valytos, vakuumuotos ir termiškai apdorotos daržovės (bulvės, morkos, burokėliai,kopūstai, salierai) tinkamos laikyti iki kelių mėnesių.
  2. Valyti, pjaustyti švieži (termiškai neapdoroti) vaisiai ir daržovės tinkami laikyti nuo keturių iki septynių parų.
  3. Pjaustytos įvairių formų ir sudėties daržovės tinkamos salotoms bei įvairiems patiekalams ar padažams gaminti.

 

Kam skirta:

  1. Visuomeninio maitinimo įstaigoms.
  2. Maisto produktų, kurių sudėtinė dalis yra pjaustytos daržovės, gamintojams.

 

„Skonio linijos“ privalumai ir nauda: 

  1. Ekonomiškumas. Gamybai paruoštos daržovės ir vaisiai leidžia atsisakyti papildomų išteklių, reikalaujančių jų valymui. Todėl sutaupoma laiko ir išvengiama išlaidų, skirtų papildomai vietai, specialiai įrangai, darbo užmokesčiui.
  2. Tikslumas. „Skonio linija“ suteikia galimybę tiksliai tvarkyti produktų apskaitą ir nustatyti patiekalų savikainą. Nevalytų daržovių atliekų kiekis yra kintamas, o „Skonio linijos“ produkcija – valyta ir (arba) pjaustyta, todėl sunaudojama praktiškai be likučių.
  3. Patogumas ir greitis. Ilgesnė laikymo trukmė ir specialus pakavimas leidžia nuolat turėti valytos ir pjaustytos produkcijos likutį. Tokių vaisių bei daržovių atsargos papildomos greitai ir paprastai.

 

Valyti, gaminimui paruošti vaisiai ir daržovės – tai mažesni įmonės kaštai ir greičiau bei efektyviau patenkinami klientų poreikiai.